تحولات منطقه

سخنگوی وزارت امور خارجه دیپلماسی آمریکا در مواجهه با سایر کشورها را فاقد جدیت واقعی توصیف کرد و گفت: واشنگتن دیپلماسی را صرفاً ابزاری برای تحمیل و دیکته کردن اراده خود، حتی به شرکای نزدیکش، می‌داند.

سخنگوی وزارت خارجه: واشنگتن دیپلماسی را صرفاً ابزاری برای تحمیل و دیکته کردن اراده خود می‌داند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در رویداد «مواجهه با آمریکا» با اشاره به مواضع جمهوری اسلامی ایران در حوزه روابط بین‌الملل گفت: ملت ایران با تکیه بر عقبه تمدنی، فرهنگی و مذهبی خود، هرگونه تعامل تحکمی و از بالا به پایین را نفی می‌کند.

وی تأکید کرد که موضع ایران بر اصول بنیادین حقوق بین‌الملل مندرج در منشور ملل متحد، از جمله برابری حاکمیت دولت‌ها و حق تعیین سرنوشت، استوار است؛ اصولی که به گفته او، حاصل تجربه‌های سنگین جوامع بشری از دو جنگ جهانی هستند و توسط یک قدرت خاص ابداع نشده‌اند.

بقایی با انتقاد از عملکرد ایالات متحده در قبال کشورهای مختلف افزود: آمریکا با نادیده گرفتن حقوق اساسی ملت‌ها در کشورهایی مانند کوبا و ونزوئلا و به‌ویژه با نقض آشکار حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین، میثاق‌ها و نظم حقوقی بین‌المللی را پایمال می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین حمایت مداوم آمریکا از مصادیق نقض حق تعیین سرنوشت در جهان را تناقضی در رفتار این کشور دانست و گفت: پرونده هسته‌ای ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین دروغ قرن، مبنایی برای اعمال شدیدترین فشارها و تنگناها علیه ملت ایران قرار گرفت.

وی با بیان اینکه هیچ سندی درباره انحراف برنامه هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز ارائه نشده است، اظهار کرد: این اتهام دروغین همچنان به‌عنوان ابزاری در سیاست خارجی آمریکا و در راستای منافع رژیم صهیونیستی تکرار می‌شود.

بقایی در بخش دیگری از سخنان خود، دیپلماسی آمریکا در مواجهه با سایر کشورها را فاقد جدیت واقعی توصیف کرد و گفت: واشنگتن دیپلماسی را صرفاً ابزاری برای تحمیل و دیکته کردن اراده خود، حتی به شرکای نزدیکش، می‌داند.

او تأکید کرد که این رویکرد انحصارطلبانه هرگز مورد پذیرش ایران نبوده و ملت ایران را به این جمع‌بندی رسانده است که خصومت طرف مقابل فراتر از ساختار سیاسی و متوجه موجودیت و هویت ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اظهاراتی مانند بازگرداندن ایران به عصر حجر و تأکید بر چالش چند هزار ساله با ایرانیان را نشان‌دهنده خصلت ضدایرانی این راهبرد دانست.

وی با اشاره به مقاومت ملت ایران در ماه‌های اخیر، ریشه این پایداری را در سابقه چند دهه‌ای خصومت‌ها علیه کشور دانست و گفت: این خصومت از دهه ۱۳۳۰، با مداخلات آمریکا و تحریم‌های بریتانیا علیه ملی‌شدن صنعت نفت آغاز شد و سپس با پرونده‌سازی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و تهدید جلوه دادن ظرفیت‌های ملی ادامه یافت.

بقایی هدف اصلی دشمنان را جلوگیری از به ثمر رسیدن سرمایه‌های انسانی، پیشینه تمدنی و جایگاه ژئوپلیتیک ایران عنوان کرد تا کشور به جایگاه شایسته خود دست نیابد.

وی در پایان تأکید کرد که اتکا به تجربه‌های گذشته و مؤلفه‌های اقتدار ملی موجب شده است سناریوهای تضعیف ایران ناکام بماند و اقتدار تاریخی کشور بیش از پیش بازتولید و تثبیت شود.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha